כמעט בלתי אפשרי להתעלם מהתופעה.
הרשת מלאה שלל רעיונות וטרנדים עכשוויים כיצד לקדם את עצמך כמועמד נחשק למקום העבודה. ממעבר שביצעתי רק אתמול על מאמרים בנושא, השלל שהעליתי בחכתי היה מרשים למדי. מה לא היה שם?:
1. תמונת המועמד בקורות החיים, כשלפה שלו מודבק QR code. כשהמגייס סורק את הקוד באמצעות הסמארטפון שלו, הוא מגיע לוידאו של המועמד במסך מלא, שבו הוא מתאר את כישוריו.
2. הקמת צוות יחסי ציבור אישי, שהמטרה שלו לקדם אותך און-ליין ואוף-ליין – הוא ממליץ עליך, מגיב לדיונים ברשתות החברתיות בשמך, ובכלל מהלל ומשבח אותך בכל מקום.
3. לארגן מסיבת קוקטיילים, ולבקש מכל חבר שלך להביא עוד שני חברים, שאתה יודע מראש מיהם. לספר ולשתף בפורום הזה את כל הנוכחים בנושא חיפוש העבודה שלך.
4. להצטרף לשירות כמו Knowem, שמאפשר לך להזין פרטים לפרופיל שלך, ואילו הוא מקים ומפיץ את הפרופיל שלך בכל רשת חברתית קיימת על הפלנטה.
5. להשתמש ב-Google Alert, המאפשר לך מעקב אחרי כל דבר שנאמר עליך או על חברות שאתה מעוניין לעבוד בהן ברשת.
6. להקים בלוג, שבו אתה לא רק מתאר את עצמך ומעלה את קורות החיים שלך, אלא בונה את עצמך כמותג, מומחה, בעל-ידע באמצעות כתיבה.
7. להפעיל קמפיין בGoogle Adwords המקדם אותך במאמצי השיווק העצמי שלך ברשת.
והרשימה עוד ממשיכה...
לכל הרעיונות הללו יש מכנה משותף שמורכב מהנוסחה הבאה: היה פרואקטיבי + היה "חיה" חברתית + תבלוט במקוריות שלך + הכר את האון-ליין והתאם אותו לצרכיך + התאם את עצמך גם לצרכים ספציפיים של החברה המגייסת + אל תשכח לעשות Follow up.
רעיונות אלו מצוינים בפני עצמם, אך כשאני נפגשת במסגרת תהליכי הייעוץ שלי עם מחפשי עבודה, התמונה נראית שונה. אנשים פשוט לא עושים את הפעולות הללו. השאלה היא למה. הבחנתי, כי לאנשים קשה לשנות גישה באופן מהותי. משפטים כמו:
- "אם היה מדובר על מישהו מהצוות שניהלתי, הייתי היועץ הטוב ביותר שלו לשיווק עצמי. אבל אני עצמי – בחזקת הסנדלר הולך יחף..."
- "אני לא בנוי לדברים הללו. אני בן אדם פרטי מדי..."
- "אני לא הולך לעשות מעצמי צחוק..."
- "אין לי כח להשקיע כל כך הרבה זמן בלי לדעת אם תהיה תוצאה..."
- "אני לא מסתדר כל כך עם הלינקדאין..."
- "אחלה טרנד, אבל לא מתאים לי..."
מכאן ניתן ללמוד, כי לפני שרצים ומיישמים את כל הרעיונות המתקדמים הללו צריך קודם כל לעצור ולבדוק עם עצמנו מספר דברים:
1. מה אני רוצה להשיג? מהו התפקיד אותו אני רואה כנחשק?
2. עד כמה אני פתוח לחוקים החדשים של חיפוש העבודה היום, ועד כמה אני מוכן להשקיע זמן וללמוד אותם?
3. האם אני מבין את הערך המוסף של להשתמש בכלי חיפוש העבודה החדשים?
4. עד כמה אני מבין שעל מנת להשיג היום את התפקיד הנחשק אני צריך לבלוט מול רבים אחרים?
5. מהם הכלים או הרעיונות שתואמים בצורה הטובה ביותר את האישיות שלי? במילים אחרות: מה מתאים לי ועם מה אני חי בשלום?
רק לאחר מענה על שאלות אלו יש להפנים, כי חיפוש עבודה יצירתי הוא קודם כל אסטרטגיה ורק אח"כ טקטיקה. השאלות ממקמות אותך במקום שבו אתה רוצה להיות, ממקדות אותך במטרה ומספקות לך את הבסיס להחלטות לגבי תכנית הפעולה. אם תבחרו אחר כך לצלם את עצמכם בוידאו, לגייס צוות יחסי ציבור או לארגן מסיבת קוקטיילים – יהיה זה פועל יוצא מתוך האסטרטגיה שלכם, לא תחליף שלה.
Comments