שמעתם על Litterati?
לפני שבוע בלבד התוודעתי לשם ולתופעה.
בחור נחמד, יזם בשם ג'ף קירשנר המתגורר בסן פרנסיסקו, טייל יום אחד עם שני ילדיו הקטנים בפארק השכונתי. במהלך הטיול, ילדתו בת ה-4 של ג'ף ראתה אדם הזורק אמבטיית פלסטיק ישנה לתוך הנחל הזורם בפארק. "אבא", אמרה הקטנה ההמומה, "אבל זה לא שייך לכאן!"
באותו רגע מספר ג'ף, ש"ירד לו האסימון". כיזם מנוסה בכשלונות, כפי שהוא מעיד על עצמו, הוא ידע באותו רגע שהוא עלה על משהו מוצלח הפעם. הוא נזכר, שבתור ילד נהג להשתתף במחנות קיץ. ביום הראשון של המחנה מנהל המחנה ביקש מכל חניך לקחת שקית זבל ולאסוף לתוכה 5 פרטי זבל שהוא רואה בשטח המחנה. ג'ף חשב לעצמו: "למה שלא נוכל להרחיב את המודל הזה, המבוסס על מיקור המונים, לכל היקום בו אנו חיים?"
כך נולד Litterati. הרעיון של המיזם הוא פשוט ביותר:
1. מוצאים פריט אשפה
2. מצלמים ומעלים לאינסטגרם
3. מוסיפים את ההאשטג הבא: Litterati#
4. אוספים את פריט האשפה, זורקים או ממחזרים
הרעיון תפס "כאש בשדה קוצים". בואו נבין מדוע:
1. אנשים אוהבים ליצור. הפלטפורמה היצירתית של האינסטגרם סייעה לא מעט.
2. אנשים אוהבים לתעד את מעשיהם. תראו את מימדי הויראליות של תופעת ה"סלפי" (סרטונים ותמונות של אנשים המתעדים את עצמם), ותבינו למה.
3. אנשים אוהבים לתרום מזמנם למטרה טובה, וגם להתפרסם בזכות זה
4. אנשים אוהבים להיות חלק מקהילה גדולה, להשתייך. זה מספק להם מוטיבציה גדולה מספיק.
על הבסיס הזה נוצרו יוזמות נוספות, כמו פניה לחברות שמייצרות פסולת רבה וכניסה לשיתופי פעולה איתן בפרויקטים של ניקוי הסביבה.
בנוסף, בתוך האתר של Litterati ניתן למצוא מפה, המאפשרת לגולשים למצוא באיזו ארץ, עיר, שכונה ורחוב ניתן למצוא כרגע דבר פסולת. השימוש במפה נעשה באמצעות מערכת GPS, הנמצאת היום ברוב הטלפונים הניידים. הרעיון הגדול בכך הוא, שנוצרת פלטפורמה אפקטיבית ביותר לאיסוף מידע וידע, המאפשרת לבחון תופעות מדאיגות בתחום של איכות הסביבה ולייצר פתרונות הולמים.
היצירתיות של הרעיון של Litterati, אם כך, באה לידי ביטוי בנוסחה מנצחת:
קהילה + שיתוף במידע וידע + מיקור המונים + ערך מעשי של תרומה לאיכות החיים + אפשרויות טכנולוגיות מתקדמות + פלטפורמה של Social Media + פריסה גלובלית + הבנה שמוטיבציה בעולם של היום בונים באמצעות כל מרכיבי הנוסחה הזו.
חומר למחשבה ליזמים שביניכם.
Comments